• KollageKollage

Succesvolle MTB IJmond Cross

Op 15 december organiseerde de IJsclub Kees Jongert, Wielercomité Heemskerk en Pro Kids IJmond gezamenlijk een mountainbike tocht van 42 km. De tocht ging onder meer via de duinen en over het strand. De gehele route was uitgepijld en er waren voorrijders.

Er waren ruim 300 deelnemers terwijl er op 200 gerekend was. Het deelnemersveld kwam vanuit de gehele provincie. Dat was gunstig voor het goede doel. Het grootste deel van de opbrengst is door Nico Pronk, voorzitter van de ijsclub,  in het clubhuis van Kees Jongert overhandigd aan Marcel Seignette van Pro Kids IJmond.

Het was goed weer voor de mountainbikers. Over of het goed was dat de rijders wind mee hadden op het strand waren de meningen verdeeld. Bij de finish in het clubhuis was massage beschikbaar en konden de oliebollen van Marx O Larry's ijssalon al geproefd worden. De ijssalon verzorgt ook de oliebollen van het voetbaltoernooi.

De opbrengst is voor de organisatie van het 28e Oliebollentoernooi in Beverwijk op vrijdag 27 december in Sporthal De Walvis in Beverwijk voor verstandelijk gehandicapten.  Het is een jaarlijkse grote feestdag voor deelnemers en begeleiders. De afsluiting is traditioneel met een gezamenlijke broodmaaltijd.

Een foto album staat binnenkort op deze website.
Een video-impressie vind je hier

Naar nieuws archief

  • KollageKollage