• KollageKollage

Zeilweekend 2016, een feest om mee te maken!

Voor de vijfde keer in successie organiseerde Pro Kids IJmond op 4 en 5 juni 2016 een fantastisch zeilweekend voor kinderen met een beperking. Deze keer was de voltallige 'bemanning' afkomstig van De Hartekamp Groep.

De kinderen hebben zich tijdens een geweldig weekend met zeer fraai voorjaarsweer uitstekend  vermaakt.

Voor enkele kinderen was het weekend het enige uitje van het jaar. De meeste kinderen kenden elkaar niet, maar al snel was men één groep. Aan boord werd gefeest, spelletjes gespeeld, een puzzeltocht gehouden en lekker gegeten. 

Er wordt gezeild en geslapen op het zeilschip “De Vrijheid” De begeleiding van de kinderen is steeds in handen van professionals. De leden van Pro Kids IJmond zorgden niet alleen voor de maaltijden. Ook de spelletjes, de disco en het helpen van de kinderen bij het hijsen van de zeilen stond op hun programma.

Zaterdag was een geweldige zeildag. De dag werd afgesloten met een ruig tochtje in de rubberboot van de kapitein. Vorig jaar al een succes en ook dit jaar was het vermaak groot. De zaterdag werd afgesloten met een BBQ en een disco op de kade

Zondag stond wat meer wind. Niet iedereen heeft daardoor het ontbijt binnen kunnen houden, maar het mocht de pret zeker niet drukken. Terug in de haven deed iedereen mee aan een quiz op de boot. Iedereen had prijs. De zondag werd afgesloten met pannenkoeken en nadat iedereen ook een ijsco had gegeten kon iedereen weer voldaan worden opgehaald.

Kijk naar ons fotoalbum voor een impressie van een geweldig weekend.  

Naar nieuws archief

  • KollageKollage