• KollageKollage

MTB toertocht 2016 een geslaagde dag

€ 2.100 voor de Humanitas Kindervakantieweken

Afgelopen zondag 13 november trotseerden rond 170 mountainbikers het koude en natte weer tijdens de jaarlijkse MTB-toertocht die werd verreden voor een lokaal goed doel.

Deze tocht van ca. 40 km is voor sportieve mountainbikers en ging  via stad, strand en duin. Op het strand had men de wind in de rug. De meeste rijders waren binnen de twee uur weer terug. In de kantine van IJsclub Kees Jongert was het daarna nog gezellig vertoeven met erwtensoep en bockbier.

Rond half 12 kon de organisatie een cheque van € 2.100 overhandigen aan vertegenwoordigers van Humanitas. Van het bijeen gebrachte bedrag kunnen kinderen uit de IJmond een onbezorgde week beleven tijdens een van de Humantas kindervakantieweken. Doorgaans zijn dat kinderen tussen 6 en 12 jaar voor wie een vakantie geen vanzelfsprekendheid is, bijvoorbeeld door een complexe thuissituatie of omdat er gewoon geen geld voor is.

De jaarlijkse MTB-toertocht voor een goed doel wordt jaarlijks georganiseerd door IJsclub Kees Jongert, de stichting Wielercomité Heemskerk en serviceclub Pro Kids IJmond.
Elk jaar wordt voor een ander lokaal doel gefietst.
Voor iedereen die niet heeft meegefietst, maar wel de kindervakantieweken wil steunen, kan daarvoor een bijdrage leveren aan Humanitas District Noordwest, IBAN NL70RABO 0344 759 202 o.v.v. kindervakantieweken.

Een videoverslag van 251TV kunt u terugzien via deze link 

Naar nieuws archief

  • KollageKollage