• KollageKollage

MTB toertocht 2017: een mooie kans voor Stichting Kanz

Zondag 19 november a.s. werd voor het vijfde jaar MTB-toertocht gereden met dit keer als doel om de Stichting KANZ in staat te stellen een jaar lang zwemles te geven aan ten minste 5 meervoudig gehandicapte kinderen. Er werd maar liefst € 1.750,- bijeen getrapt.

Zondagochtend rond de klok van negen vertrokken ruim 170 Mountainbikers vanuit het clubgebouw van IJsclub Kees Jongert in Heemskerk om gedurende de 42 kilometer van deze tocht de storm te trotseren. Onder de deelnemers dit keer opvallend veel dames die zich niet lieten kennen door de omstandigheden Er was overigens wel moed voor nodig om deze tocht te volbrengen.. Via Beverwijk en Wijk aan Zee ging men bij de Noordpier het strand op. Door de noordwestenwind was het strand boterzacht en dat maakte deze tocht extra zwaar. Pas bij Castricum kreeg men weer vaste grond onder de wielen. Veel respect verdienen al die deelnemers die de tocht volbrachten. De Elfstedenrijders Bert Verduin en Jos Niesten spraken over een barre tocht die wel wat weg had van de laatste Elfstedentocht. Laat het nu maar gaan vriezen want deze Mountainbikers zijn er klaar voor.

Dit keer is gekozen voor de stichting KanZ. Stichting KanZ organiseert unieke logeerweekenden met één op één begeleiding voor kinderen met een (meervoudige) beperking. Daarnaast is de stichting gestart met een ontwikkelingsgerichte dagbesteding (of leergroep) voor kinderen met een (meervoudige) beperking in een eigen lokaal in een gewone basisschool. Ook start men met zwemlessen aan gehandicapte kinderen. Met name voor dit laatste doel wordt deze lustrumtocht verreden.

De jaarlijkse MTB-toertocht voor een goed doel wordt georganiseerd door IJsclub Kees Jongert, de stichting Wielercomité Heemskerk en serviceclub Pro Kids IJmond. Elk jaar wordt voor een ander lokaal doel gefietst. 

Kijk op de video van RTV IJmond voor een leuke impressie.


Naar nieuws archief

  • KollageKollage